13 Temmuz 2017 Perşembe

Uzman web sayfasi tasarimi

Uzman web sayfasi tasarimi nedir? ve web tasarım hizmeti almak isteyen şahıs yada kuruluşlar hangi stratejiyi uygulamalıdır?

Uzman web sayfasi tasarimi yaptırırken nelere önem verilmeli?

Profesyonel bir web dizayn hizmeti alabilmek için önem vermeniz gereken bazı kurallar vardır;

  • Uzman web sayfasi tasarimi yaptıracağınız şahıs veya ajans'a ne istediğinizi detaylı bir şekilde anlatan dökümanları iletmelisiniz logo, renkler vs.
  • Web tasarım açısından bir fikriniz yoksa, bu konuyu tamamiyle sitenizi oluşturacak kişi veya kuruluşa bıraktıysanız, ön çalışma isteyebilirsiniz.
  • Mutlaka bir sözleşme yapın ve sözleşmenizde istediğiniz tüm yapıyı en ince ayrıntısına kadar yazın yada yazdırın, anlaşmayı mutlaka gözden geçirin.
  • Yaptırdığınız siteyi test etmeden ilerleme onayı vermeyin, genel olarak web tasarım yapıldıktan sonra yönetim paneline giydirme uygulanır. Bu sebepten dolayı mutlaka test edip, onaylayın.
  • Web tasarım, Web yazılım, Seo ve Grafik bunların hepsi ayrı hizmetlerdir. Hepsi için anlaşma yapacaksanız dikkatli olmalısınız. Misalen siz web dizayn için anlaştınız, yönetim paneli olacakmı diye sormalısınız. Aksi taktirde statik bir internet sitesine sahip olursunuz ve tekrardan yönetim paneli yazdırmak zorunda kalabilirsiniz.
  • Web tasarım hizmetlerine seo ve grafik hizmetleri dahil değildir. Yaptıracağınız logo, banner, seo hizmeti ayrı hesaplanır buna dikkat edin.
  • Uzman web sayfasi tasarimi seo uyumlu hazırlanmalıdır. Seo uyumlu tasarım için bazı kriterler vardır. Hızlı olması gereklidir bu işlem kaynak kodları (css, js, html vb. gibi) sıkıştırlarak ve görseller sıkıştırılarak sağlanmaktadır.
  • Uzman web sayfasi tasarimi mutlaka duyarlı (responsive) yapıya sahip olmalıdır. Web siteniz bilgisayar, telefon ve tablet uyumlu olmalıdır.

 

Uzman web sayfasi tasarimi fiyatları ne kadardır?

Uzman web sayfasi tasarimi için aşağı yukarı fiyatlar firmadan firmaya değişmekle birlikte birçok firmada aynıdır. Bağımsız olarak yapan şahısların ortalama fiyatlarınıda merak ediyorsanız yalnızca ucuz olduğu için çalışmanızı önermemekle birlikte sebepleriyle birlikte açıklayacağım.

İstanbul web tasarım firmaları özel web tasarımı ortalama 1.000-1.500 tl arasındadır.
E-Ticaret sitesi tasarımları 1.200-4.000 tl civarlarındadır.

Bu işi yapan firmalar için aşağı yukarı fiyatlar yukarıda belirtildiği gibidir. Peki firmadan bağımsız web tasarımcılarda fiyatlar ne durumda.

Firmadan bağımsız iş yapanların giderleri fazla olmadığından ve firma düzeyinde iş garantisi sağlamadıkları için fiyatları ajanslardan %20 - %60 daha azdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder