9 Haziran 2016 Perşembe

Kaliteli web yazilim yazdirma rehberi

Doğru web program yazdırma konusuyla ilgili gerekli bilgi ve tecrübeyi bu içerikden öğrenebilirsiniz.

Doğru web yazılım yaptırmadan önce bilinmesi gerekenler

Özel web yazılım yaptırmadan önce bilmemiz gereken maddeler şunlardır;

Yaptırmak istediğimiz web programın hazır olarak daha önceden yapılmışı varmı, eğer varsa gelişitirilebiliyormu ve gnu lisans ve açık kaynak kodlumu. Hazır web program var, gnu lisanslı ve açık kaynak kodlu ise özel web programı yaptırmaya gerek yoktur. Çünkü halihazırda olan web programını kullanmanız zaman ve maliyet açısından daha uygun olacaktır.

İstediğiniz yazılımla ilgili hazır bir web program yoksa hazır içerik yönetim sistemleriyle web yazılım projesinin hayata geçirilip geçirilemeyeceği kontrol edilir. Eğer proje hazır içerik yönetim sistemleriyle geliştirilebiliyorsa bu hem maliyet, hem zaman, hemde geliştirici bulma açısından size avantaj sağlayacaktır. Örneğin özel yaptığınız bir web programı bir elin parmakları kadar kişi profesyonel olarak yapabiliyorsa wordpress, opencart vs. gibi hazır sistemleri uzman olarak binlerce kişi geliştiriyor.

Yukarıdaki kriterlerin hiçbirisi olmadıysa veya sadece size ait bir web program olsun istiyorsanız size kaliteli web yazılımı lazım demektir.

Doğru web program yazdırırken nelere dikkat etmeliyim?

Profesyonel web program yazdırırken dikkat etmeniz gereken hususlar şunlardır;

  • Sözleşmesiz iş yapmayın. Bu işi freelance olarak yapan kişiler var, bu kişilere aşırı derecede güvenseniz dahi sözleşme yapmadan ödeme yapmayın. Ödemenizi banka üzerinden havale veya eft ile yaparsanız elinizde ödeme kanıtı olacaktır. İşi firmayla yapıyorsanız kaşe basılmış bir kağıt veya fatura ödeme kanıtı olarak yeterlidir.
  • Yazılımda istediğiniz yapının tamamını bildirmek zorundasınız. Aksi halde eksik kalan kısımlar için ek ücret talep edilebilir ve ek süre istenebilir veya en kötüsü size eksik bir proje teslim edilebilir ki ozamanda haksız olan siz olursunuz. Çünkü sözleşmede sonradan eklediğiniz özelliklerin bahsi geçmez.
  • Taslak proje isteyin. Örneğin biz doğru web tasarım olarak özel web programlarında 1 hafta içinde taslak projeyi müşterimize gösteriyoruz, müşterimiz onay verdikten sonra proje başlıyor.
  • Teslim süresi konusunu iyi konuşmanız gereklidir. Örneğin 1 ayda teslim olacak bir proje 3. haftadan sonra test aşamasına sokulması gerekmektedir. Test etmeden programı teslim almayın sözleşmede bunu mutlaka bildirin.
  • Fiyatı tam belirleyin. Size sunacağı hizmetleri ve fiyatı tam bir şekilde sözleşmede belirtin. Genelde projelerde işe başlayınca proje ücretinin %50'si (yarısı) peşin alınır.

Yukarıda sizlere web program yaptırırken rehber olabilecek bilgileri paylaştım. Doğru Web tasarım, Web yazılım ve Seo Hizmetleri olarak her türlü proje için bize sorabilirsiniz. Ayrıca yukarıdaki maddelere ek olarak kendi bölgenize yakın firmaları tercih etmeniz yararınıza olacaktır. Biz İstanbul web yazılım firması olarak zeytinburnu - çırpıcı bölgesindeyiz bekleriz...

Doğru Bilişim

0212 664 55 32

0531 500 95 44

destek@dogruwebtasarim.com

Çırpıcı mah. 1. Taşocağı sok. No:70/B

Zeytinburnu / İST

Etiketler: web tasarım, kurumsal web yazılım, kurumsal web yazılım, web yazılım hizmetleri,doğru web yazılım,kaliteli web yazılım,web yazılımı,web yazılımı yapan firmalar,doğru web yazılımı,özel web yazılım,istanbul web yazılım,zeytinburnu web yazılım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder